Aeresteijn zeilen

Wat geeft het toch ieder jaar weer veel voldoening om met groep 8 van Aeresteijn een dag wedstrijden te zeilen op een zonnige Langeraarse plas.

Ook dit jaar weer een leuke, enthousiaste groep kinderen die in een van de laatste weken van de basisschool samen weer een prachtige dag op het water beleefden.

Verdeeld over een ochtend en middag ploeg werden er teams gevormd, die onder leiding van een schipper twee wedstrijden gingen zeilen. Zelf sturen, de koers bepalen en de zeilen bedienen zijn de taken. De ochtend wedstrijden kenmerkten zich door erg weinig wind, maar de zes teams wisten er toch het beste van te maken. Na afloop, wat drinken en iets lekkers, bleek dat het team van schipper Wim de beste, en zij namen dan ook met de beker mee naar school. S ’middags was er voor de tweede ploeg gelukkig meer wind, en ook nu  bleek het team van schipper Wim weer de snelste. Als afsluiting na afloop wat drinken met wat lekkers, en een mooie beker voor de winnaars.

Groep 8, leerkrachten, en alle vrijwilligers van de Watersport Vereniging Langeraar, bedankt voor jullie inzet en plezier van deze mooie dag! Volgend jaar staat alvast weer in de agenda.