Aeresteijn

Vrijdag 16 juni hadden de leerlingen van groep 8 het geluk om te mogen zeilen. De groep van 29 leerlingen werd in tweeën gesplitst en om 10 uur stond de eerste groep op de kade om op de zeilboot te stappen. Voor velen was dit de eerste keer op een zeilboot, wat spannend! Helaas was er weinig wind, dus het wedstrijd rondje ging in een uiterst rustig tempo. Al snel mochten de leerlingen zelf aan het roer en kregen ze er nog meer plezier in. De boot onder leiding van schipper Wim won. “Ik vond het super leuk dat we wonnen. Ik heb geleerd om het zeil en de fok strak te zetten. Ik zou nog wel eens willen zeilen” vertelt winnaar Bob.  

De tweede groep mocht om 12.30 uur aan boord. De wind was iets toegenomen, dus dat was heel fijn. De kinderen werden in twee- of drietallen verdeeld en hadden al hun voorkeur voor een schipper. Ook deze groep vond het fantastisch. Al was het soms wel spannend, want we gingen soms wel erg schuin. “Ik vond het echt leuk. Ik mocht ook sturen en ik had het nog nooit gedaan. Ik vond het echt leuk”, aldus Isabelle.  

Als leerkracht had ik het geluk om met beide groepen mee te gaan. Ik heb genoten van het weer, het geduld van de schippers en de stralende gezichten van mijn leerlingen. Nogmaals dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.  

Juf Karlijn, KBS Aeresteijn