Zondag 12 juni

1e WEDSTRIJD
PLAATSBEMANNINGBOOTTIJDGEC. TIJD
1Andre NieuwenhuizeLaser
2Jasper KoelemanLaser
3Joost van LeeuwenLaser
4Rob en Miriam Morelisse16m2
5Gerard en Jettie v/d Hoorn16m2
6Peter Sanders en Flip Beekman16m2
7JaapWillem en Floor Rigter16m2
8Wim en Agatha van Kints16m2
9Gerard Huigsloot en Arie Zethof16m2
10Pieter de Graaff en Peter Koeleman16m2

Zondag 12 juni organiseerde de Watersportvereniging Langeraar alweer een zeilwedstrijd, de zogeheten “van Kints trofee”gesponsord door aannemingsbedrijf van Kints b.v. Het was prachtig weer om te zeilen, lekker zonnetje, prima temperatuur en een uitstekende wind die steeds meer toenam in de middag. Niet alleen de WSVL had haar activiteiten op de Langeraarse plas. Erg leuk om te zien was dat vanaf het Papen-eiland tevens een grote groep bezig was met alles wat de Langeraarse plas te bieden heeft op zo’n mooie dag, suppen etc. Fijn dat zo’n mooie recreatieve plas op loopafstand voorhanden is, waar zoveel mensen van kunnen genieten.

Terug naar de wedstrijden, de eerste start was om 12.00 uur en 10 boten deden hieraan mee. 3 Lasers wat éénpersoonsboten zijn, en 7 zgn. 16 kwadraten die doorgaans met 2 personen worden gezeild. Blijkbaar was de wind van de wedstrijd van 12.00 uur het beste weer voor de lasers, want die eindigde 1, 2 en 3, of waren de overige schippers nog niet wakker? De wedstrijd van 14.00 uur liet een totaal ander beeld zien. Het waaide inmiddels wat steviger, en daar hebben de lasers aan de wind meer moeite mee dan de overige boten. Ruime wind is het precies andersom maar niet genoeg blijkbaar want in deze wedstrijd eindigde maar 1 laser in de top 3.

Na afloop werd dit op een gezellige wijze allemaal nog even doorgesproken. Bent u na het lezen geïnteresseerd in het zeilen, de WSVL heeft boten die niet-leden kunnen gebruiken om deel te nemen aan een wedstrijd. Dit om de drempel tot zeilen zo laag mogelijk te houden. Schroom niet om hiervoor contact met ons op te nemen. Zie hiervoor ook onze website WSVL.COM.
De volgende wedstrijden staan op 26 juni op de planning.
2e WEDSTRIJD
PLAATSBEMANNINGBOOTTIJDGEC. TIJD
1Rob en Miriam Moreliss16m2
2Joost van LeeuwenLaser
3Peter Sanders en Flip Beekman16m2
4JaapWillem en Floor Rigter16m2
5Gerard en Jettie v/d Hoorn16m2
6Andre NieuwenhuizeLaser
7Wim en Agatha van Kints16m2
8Jasper KoelemanLaser
9Gerard Huigsloot en Arie Zethof16m2
10Pieter de Graaf en Peter Koeleman16m2