Zondag 26 mei

1e WEDSTRIJD
PLAATSBEMANNINGBOOTTIJDGEC. TIJD
1Arie Zethof en Paul van Herp16m2
2Rob e Miriam Morelisse16m2
3Wim en Agatha van Kints16m2
4Joost van LeeuwenLaser
5Albert MeijerLaser
6Lennaert en Femke van Egmond16m2
7Gerard en Jettie v/d Hoorn16m2
8DJ Hijdra en Peter Koeleman16m2
9Andre NiewenhuizeLaser
10JaapWillem Richter en Monique16m2
11Ben Fransen en Michiel van ZeelandValk
De wind kunnen we niet veranderen, wel de stand van de zeilen!
Zondag 26 mei waren er twee wedstrijden gepland door de W.S.V.L. De eerste wedstrijd begon om klokslag 12.00 uur. Er werd een olympische baan gevaren en gestreden voor de “van Kints trofee”.
De windkracht was 2, een mooie wind en met 12 boten was het een drukte van belang. Omdat de startboeien wat verder van de haven af lagen hoorde niet iedereen alle signalen heel duidelijk. Hierdoor startte één boot wel erg laat. Met een heerlijk zonnetje erbij was het goed toeven op de Langeraarse plassen en na 3 kwartier kwam de eerste boot al door de finish.
De tweede wedstrijd begon om 14.00 uur. Er was slecht weer voorspeld en vóór de start begon het al te regenen. Maar het werd geen onweersbui, het werd windstil. En voor zeilers is dat geen ideaal weer. Na de start dobberden de zeilboten naar boei A, hoelang duurde dát. Ook nu was er één boot die laat door de startlijn kwam, toen was de wind daar al weg. Als laatste rondde die zeilboot boei A. O jee, was het mogelijk om de andere boten nog bij te houden? Gelukkig kwam er meer wind en werd het nog een mooie wedstrijd waarin op verschillende momenten de posities van de zeilers wisselden. En hoorden we het goed, was er een specht aan boord van een zeilboot? Na anderhalf uur kwam de eerste boot door de finish waarna de andere zeilboten volgden. Het was een mooie zeildag, met dank aan de wedstrijdcommissie die alles in goede banen leidden.
De volgende wedstrijd is op zondag 9 juni. Dan is ook de derde editie van het Papeneiland Festival.
Weet u dat de W.S.V.L. dit jaar 50 jaar bestaat? In het museum is er een expositie over al die jaren. Het museum is elke woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur open. Leuk om te zien!
2e WEDSTRIJD
PLAATSBEMANNINGBOOTTIJDGEC. TIJD
1Rob en Miriam Morelisse16m2
2Arie Zethof en Paul van Herp16m2
3Joost van LeeuwenLaser
4DJ Hijdra en Peter Koeleman16m2
5Albert MeijerLaser
6Wim en Agatha van Kints16m2
7Lennaert en Femke van Egmond16m2
8Andre NieuwenhuizeLaser
9Gerard en Jettie v/d Hoorn16m2
10JaapWillem Richter en Pieter de Graaff16m2
11Ben Fransen en Michiel van ZeelandValk